14. - 18. kolo

01.02.2015 19:26

18.kolo:

    Kozmonautov sme sa nezľakli a začali sme ako z veľkej knihy kúziel. V tretej minúte Jurova tečovaná strela zapadla až do bránky a stačilo ubrániť necelých tridsaťosem minút. Kto nás niekedy videl hrať, vie, že je to hračka. V ôsmej minúte vo vyloženej šanci útočník zakopol o naše modlitby a nedal, aby v sme v minúte nasledujúcej napriek laxnému prístupu prežili aj závar pred našou bránkou. Hviezdy nám však naklonené neboli, pretože sa voláme FPV 23 a nie Kozmos. V dvanástej minúte sme dostali dva góly, súper zápas otočil rýchlejšie ako slovenskí politici svoje názory a my sme sa zosypali ako pyramídovka BMG Invest a Drukos. Zvyšok je len smutná história. O pár minút sme si v duchu ľudového „čo je doma, to sa počíta“ dali vlastný gól a ešte do polčasu sme dostali aj štvrtý kúsok a márne sme na lavičke hľadali uterák, ktorý by sme hodili do stredového kruhu. Plní zle predstieraného odhodlania sme teda nastúpili na druhý polčas. Jano v bránke ešte chvíľu vzdoroval osudu a chytil dve čisté šance, ale po piatom góle aj jemu došlo, že dnes nie je náš deň. Hoci zníženie Tomáša Šrota na 2:5 malo účinok asi ako sankcie voči Rusku, my sme boli ako v nebi. Nanešťastie aj s ozónovou dierou v obrane a Kozmos za stavu 40:0 esom získal prvý set vo svoj prospech v pomere 6:2. Darmo sme sa hádali s rozhodcami, že sa hrá na tri víťazné, nemilosrdne odpískali koniec a človeku po tom množstve investovanej práce a času príde normálne ľúto, že baterka vo foťáku vydržala celý zápas.

Kozmos - FPV 23 A     6:2 (4:1)

Góly: Jurečko, Šrot

Highlights: youtu.be/hxNMMd476go

 

    Stalo sa nám víťazstvo. Rozbili sme Klinger 2:1. A stalo sa to takto. Bolo nás strašne veľa, ich strašne málo, bolo jasné, že vyhráme, kvantita, kvalita aj delfská veštiareň boli na našej strane. Slovami klasika – lopty sú hodené. Za pätnásť minút sme mali štyri čisté šance a viedli sme 1:0, ako vravím,  bili sme ich. Neviem, čo im na tom nebolo jasné a prečo vyrovnali na 1:1. Svoju dominanciu sme o minútu opäť jasne deklarovali gólom a do polčasu aj ďalšími dvoma šancami. Juro dokonca tyč trafil, si predstavte.. No, boli zrelí na uterák.
Dosť bolo irónie. Neboli sme schopní vytvoriť si súvislý tlak a premienať šance. V druhom polčase ďalšie štyri tutovky a dve tyčky. Celkovo teda 10 skutočne gólových šancí a trikrát trafená žrď a strachovanie sa o body do poslednej chvíle. Dnes teda takto stručne, jednak sa blbo píše o futsale, keď si musím futsal k videu len domýšľať a jednak som už dopil. Máme tri body a tešme sa, že nerobíme krasokorčuľovanie, lebo známky by sme mali veľmi nízke.

FC Klinger - FPV 23 B     1:2 (1:2)

Góly: Černák, Jurečko

Highlights: youtu.be/BBVPbhMdj4k

 

17.kolo:   

    Historicky najkratším zostrihom z našich zápasov sa bude zaoberať Rada pre vysielanie a retransmisiu, pretože sme podali podnet pre zavádzajúcu reklamu. Zápas proti tímu Dobraklima.sk nebol ani dobrý a ani nezanechal príjemnú klímu. Je vedľajšie, že sme hrali zle a boli nebezpeční asi ako záporné postavy zo seriálu Derrick, je vedľajšie, že sme si to prehrali sami. Sme nevinnými obeťami a nikto za nás ten zápas nevyhral, čo nie je fér, zjavne sme sa na to totiž spoliehali. Hneď prvý gól nemal platiť, nebol pekný, ani vypracovaný, veď to sa nerobí, ako k tomu príde fanúšikovská obec? Ozaj chceme divákom ponúkať takýto produkt? Ozaj chceme na toto nalákať sponzorov? Takto našu ligu nezachráni ani marketér z fakulty masmediálnej komunikácie. Našťastie druhý gól bol lahôdkový a znížili sme tiež po peknej prihrávke, no napriek mojej vrodenej skromnosti sa mi to zdá na jeden zápas málo. Naša forma je ako libido dôchodcu, chuť by sme aj mali, ale buď nie sme schopní alebo už ani nevieme, čo poriadne robiť. Netreba však zúfať, stále máme hádam najkrajšie dresy v súťaži a pomaly ale isto stúpame aj v rebríčku obľúbenosti u našich súperov. Tešme sme aspoň z toho a s pokorou odovzdajme body aj nabudúce. Futsalu (či čo to hráme) zdar!

FPV 23 A - Dobraklima.sk     1:2 (0:2)

Góly: Šrot

Highlights: www.youtube.com/watch?v=igtAnycF5NY

 

    Priebežného lídra tabuľky sme v tejto sezóne už raz zdolali a hotovali sme sa aj na K-INEX.  Za porušenie životosprávy sme zo zápasovej súpisky vyradili Falcaa a tak sme nastúpili 7+1. Začalo sa svižne, lietalo sa hore dolu, ako sa na dobrý metlobalový zápas patrí. Keďže sme v rozcvičke nestihli rozchytať Igora, poprosili sme súpera, vyšli nám v ústrety, duch fair play žije. My sme ponúkli hneď niekoľko pekných akcií a keby sme ich premenili, človek by aj mohol pochybovať, či to ozaj FPV 23 hrá. Gól sme nedali, pochybnostiam sme tak zamedzili a ako plynul čas, začali sme predvádzať svoju obligátnu mdlú hru. V ôsmej minúte sme svojou zónovou obranou bránili zónu v nejakej paralelnej galaxii a bolo 0:1. O tri minúty sa nám dokonca podarilo sľubne sa rozvíjajúci protiútok pretaviť do druhého inkasovaného gólu. V tejto chvíli kurzy na naše víťazstvo v online stávkových kanceláriách prudko stúpli a boriac sa s naplnením rozpočtu na ďalšiu sezónu sme vytušili, že je ten správny čas zaveliť do útoku. Najprv trafil Juro tyč a potom si to zopakoval, ale na druhý pokus sa už lopta odrazila do bránky. Polčas teda 1:2 a ja som chytro prihodil sto eur na víťazstvo domácich. Druhý polčas sme nehrali dobre, zrejme aby sme nevzbudili podozrenie z výsledkových machinácií. Až v 27. minúte to nevydržal Tomáš Šrot a vyrovnal. To bolo od nás všetko. Viac sme nepredviedli, ak nepočítam ten tradičnou fyzikou nevysvetliteľný a mnou na foťák nezachytený vlastný gól. K-INEX si za takéto výkony svoje postavenie nezaslúži, čo si však za svoju hru zaslúžime my sa bojím domyslieť. Napíšte nám svoje návrhy do komentov.

 

FPV 23 B - K-Inex F.S.     2:3 (1:2)

Góly: Jurečko, Šrot

Highlights: www.youtube.com/watch?v=fmF4kW3b3K0

 

16. kolo:

FCK Minimax B - FPV 23 A     3:1 (2:0)

Góly: Lilko

 

    White Boys hrajúci v čiernych dresoch svoje dokonalé mimikry umocnili imitáciou brankára medzi tromi žrďami, za Pierluigi Collinu na poslednú chvíľu zaskakujúci rozhodca odpískal výkop a hala stíchla v očakávaní. Ticho zostalo až do piatej minúty. Zle bránený priamy kop posunul Tomáš Slovák Jožovi a vtedy náš neobvykle bohato zastúpený fanklub štvorhlasne zvolal gól, steny sa zatriasli a na tabuli sa rozsvietila jednotka. O minútku jej tam pribudla aj kamarátka. Najprv sme vinili Igora, ale po vypočutí pred Haagskym tribunálom sa k tečovaniu priznal Laco a do hry sme ho pustili, až keď sľúbil, že už to viac nespraví. Hneď po rozohrávke sme predviedli skutočne peknú akciu a to nesrandujem, no Dano si pomýlil strany a dal brankárovi iba malú domov. Nasledujúcich desať minút šance neprinieslo a ako to býva aj v histórii, hluché obdobie prehluší až velikán. Stalo sa. Tomáš Šrot prihrával a Tomáš Gino Milan Pecher umiestnil strelu tak elegantne, že som hneď išiel na vrátnicu prezvedieť, čo treba spraviť, keď chceme nechať pomenovať halu po Ginovi. Stihol som sa vrátiť, aby som videl zarputilý útok Tomáša Lilka a niečo, čo sotva nazvať strelou a poťažmo gólom. Druhý polčas otvorila opäť pekná akcia v našom podaní a ani teraz nesrandujem, ozaj sme hrali dobre a obetavá obranná hlavička Tomáša Lichera, ktorú elegantne zahral plieckom. Škoda, že Laco nesľúbil aj to, že nepokazí rozohrávku, nemuseli sme dostať druhý gól. Jožo potom dostal nie úplne márny nápad poistiť vedenie, narazil si s Ginom (s kým iným, že?) a bolo 4:2. Aj by som spomenul spálenú tutovku Tomáša Slováka, no napriek video záznamu si stále unisono myslíme, že to bol len optický klam. Nedá sa ale nespomenúť Igorov zákrok, keď puk reflexívne vykopol pravým betónom a my sme si nevdojak povzdychli „ach, škoda, že naše zápasy nekomentuje Ivan Niňaj“. Ďalej len skratkovito: Igor dobre vybehol, Tomáša (podľa môjho objektívneho názoru) faulujú, nepíska sa, brejk a šanca súpera, Igor opäť dobre vybehol, vyráža loptu, lopta sa odráža od nôh útočníka, 3:4. V predposlednej minúte čierni bieli chlapci zahrávali roh, prudkú strelu Igor vyrazil a zo zabezpečenej obrany sme vyrazili do rýchleho protiútoku, presne ako to dlhé roky údajne hrávali naši futbalisti. Jožo prihral Ginovi a po jeho luxusnom kúsku v páde sme sa rozhodli spísať petíciu za jeho čestné doživotné vyhlásenie za najlepšieho strelca. Hádam to prejde, dovidenia.

White Boys - FPV 23 B     3:5 (1:3)

Góly: Pecher 2, Podhorec 2, Lilko

Highlights: youtu.be/L_EOB58Ke1o

 

15. kolo:

    Keďže moje pozvánky na zápasy sa v radoch divákov míňajú účinku, vedenie ligy prišlo s novým nápadom. Paralelne s naším zápasom bežala audiotextová súťaž s názvom „ponúkni gól súperovi“ a ako prvý sa o priazeň divákov svojím príspevkom uchádzal Juro. Síce to súperovi chvíľku trvalo, ale napokon sa zadarilo - 0:1. Ani nie o dve minúty sa o slovo prihlásil Tomáš Licher a druhý gól v našej sieti mu dával celkom slušné nádeje na divácke hlasy. Potom bola súťaž na chvíľku prerušená nechutným extempore v podaní trojice Šrot, Baran, Jurečko (znížili sme na 1:2), ale potom sme sa opäť mohli venovať napínavej show. Na Jurovu nepodarenú prihrávku dozadu odpovedal Tomáš elegantnou naivnou sťahovačkou, ale v oboch prípadoch zakročil Igor a tak bolo jasné, že tieto akcie veľa hlasov nezískajú. Veľa tímov dokáže byť neškodných smerom dopredu, nám sa to darilo aj v defenzíve, a tak si Igor dosýta zachytal. Ale aby sme zbytočne neodbiehali, v 26. minúte sme mohli sledovať ako sa protiútok robiť nemá a po Jurovej strate vzápätí aj ako to vyzerať má. Tretí gól sme dostali ale až o chvíľu, keď útok začínajúci osamoteným hráčom proti našim trom sa v real-time spomalenom zábere zmenil na prečíslenie dvoch proti trom a logicky gólom do prázdnej bránky. Svojou troškou do výberu odovzdaných lôpt súperovi prispel aj Fero, ale nádeje na celkový úspech nemal. Trošku naivne sa o sympatie rozhodol uchádzať streleným gólom, no ani len spoluhráči sa nepotešili.. Braňo krásnou strelou nevyrovnal, dostali sme štvrtý gól a bolo po zápase, no nie po súťaži. Najprv v hre v pätici zbytočne strieľal Tomáš Lilko a bolo 2:5 a potom Braňo na bránkovej čiare hasil po Tiborovej strate. Uzávierka hlasovacích smsiek je v piatok, poponáhľajte sa. Ceny sú lákavé, my napríklad hráme do posledného kola o účasť v top ten (vďaka takýmto, prepytujem, výkonom).

FPV 23 A - SF Festglas     2:5 (1:2)

Góly: Baran 2

Highlights: youtu.be/5tjCLznshqs

 

    V dlho očakávanej odvete za majstrovstvá sveta sme nastúpili proti talianskym kapitálom a hráčmi prešpikovanému tímu s názvom, ktorého vyslovenie človeku evokuje pláže v Rimini a Bibione – Slovenské elektrárne. A že veru „ragazzi“ nezostali svojej povesti nič dlžní. Najprv sme ale zahviezdili my. Už v druhej minúte sme veľmi pekne zahrali „zaťaženie strany“, všetci hráči sa koncentrovali na jednu polovičku ihriska, akurát sme zabudli, že to sa hrá v ofenzíve a my sme práve bránili. 0:1 a to ešte ani voda na špagety nestihla zovrieť. Benátsky karneval nám učaroval natoľko, že nebyť Igora mohlo byť po šiestich minútach nula tri. Trvalo nám veľmi dlho presadiť sa, pochlapil sa iba Fero, ale skôr propagačne ako nebezpečne. Zvery sme na súpera vypustili až pred koncom polčasu a konkrétne Barana s Pavúkom. 1:1. Úvod druhého dejstva (a že to občas ozaj bolo divadlo) nás nezastihol pripravených. Chalanisko, ktorý sa až podozrivo ponášal na Gianfranca Zolu, sa pekne uvoľnil, zakončil a napodobnil gestom Balotelliho. Vyrovnal opäť Fero, keď mu loptu darovali chybnou rozohrávkou. Slovensko-talianske elektrárne mali viac z hry a početnejšiu streľbu, čo by nám nevadilo, keby konečne tie zvyšné dva bloky v Mochovciach dostavali. Takto sme sa museli uspokojiť s ďalšou odovzdanou loptou a exportným gólom Tomáša Milana Gina Pechera, v podaní ktorého si na podobné kúsky už začína verný fanúšik pomaly zvykať. V úplnom závere zahrávali ENELáci tri rohy. Z prvého im dal strelou, že by sa aj Buffon uhol, gól Braňo. Z druhého vystrelili a zakročil Igor a po treťom, po tom ako si Laco svoju umne skrytú valašku o súperove obličkové kamene prebrúsil a tento evidentný faul nepotrestaný zostal, Fero zavŕšil hattrick. Taliani spolu so záverečným hvizdom športovo uznali naše kvality, zatlieskali aj rozhodcovi a nám len zostáva dúfať, že nás neodpoja z rozvodovej siete. Ciao.

FPV 23 B - Slovenské elektrárne     5:2 (1:1)

Góly: Baran 3, Cíbik, Pecher

Highlights: youtu.be/bahlQEz9lQY

 

14. kolo:

Budweiser - FPV 23 A     6:3 (1:2)

Góly: Baran, Pavúk, Raksányi

 

Independiente Racing Club B -  FPV 23 B     1:8 (1:3)

Góly: Baran 2, Cíbik 2, Pavúk 2, Brezinský, Pecher